Nikkel Blog

A blog vegyes tartalommal jelentkezik.

 

E-mail cím: nikkel.site@gmail.com

 

Ha Internet Explorert használsz, azzal kémprogramoknak hagysz nyitva kapukat, illetve nagy mértékben lassítja számítógéped, ezért erősen ajánlott leváltani azt.

Töltsd le a legújabb Mozila Firefoxot.

Friss topikok

  • noriglori: Nagyon érdekes volt a cikk! Nemrég olvastam egy másik bejegyzést arról, hogy a papagájoknak és a n... (2014.06.24. 13:01) Intelligencia - Papagáj
  • Kidgon: Köszönöm szépen ! ALAN WATT nagyon intelligens ember , mától inkább nem ülök nagyon a TV "fogság... (2012.06.27. 11:09) Az emberi psziché manipulálása - Alan Watt
  • Kinin Klay: Ez de állat! (2012.02.02. 10:22) Gömbvillám

ZTE Apache, Mobiltelefon 8 maggal

2013.02.18. 17:17 Nikkel blog

Jelenleg a mobiltelefon készülékeknél a fejlődés rettenetesen gyors. Ha pár hónapig valaki nem követi az eseményeket, elavult tudással rendelkezhet róluk. Az Apache bejelentése óta sokaknak az a véleménye, hogy a fejlődés túl gyors, és hogy felesleges 8 mag egy telefonba. Az, hogy baj lenne a fejlődés irama az abszurd, ilyet legfeljebb a szerencsétlen ájfonosok mondanak, akiknek a telefonja már akkor elavul mikor megjelenik, de 2x annyit fizetnek érte, illetve akik nem akarnak évente telefont venni, de szeretnék hogy ne legyen elavult a készülékük.


Felesleges egy telefonba 8 mag? Valóban az. De biztos vagy benne, hogy még mindig telefonról beszélünk? Leghelytállóbb kifejezés az XDA (egy PDA amivel telefonálni is lehet). Ha vásárolsz magadnak egy Sony Xperia T típusú készüléket, azzal a számítógépedet is lecserélheted akár, ugyanis csatlakoztathatsz rá USB-s billentyűzetet, és egeret, a képet pedig wifis tévére tudod "dobni". Persze az új windowsokhoz képest az android korlátolt, de böngészésre, egyszerűbb játékokra kiválóan alkalmas. Természetesen hardcore gamereknek nem felel meg a teljesítmény és a platform miatt.
xperiat.jpg

A ZTE nem csak ezzel kavarta meg az amúgy sem álló vizet. Korábban kiadott egy készüléket ZTE Grand X IN név alatt. Ez az egyike azon kevés készülékeknek, amelyet Inteles processzorral láttak el. Ez is egy jó ár-értékű készülék lett, ahogyan a ZTE től már megszokható volt, bár kompatibilitási problémát tud elő idézni a processzora. De a lényeg, hogy ki tudott adni egy ilyen készüléket. Persze megfelelő támogatás nélkül nem tud semelyik telefon helyt állni.
Ha az Apache-t kiadják, és megfelelően fog működni, valamint új technológiákat alkalmazni, akkor a konkurenciáknak bebizonyítja, hogy nagyon is komolyan kell venni a ZTE-t, és nem csak az alsó és középkategóriában tud helyt állni. Ugyanis a megjelenése komoly hatással lehet arra, hogy melyik telefon minősül felső, közép, illetve alsó kategóriába.
 Például a most csütörtökön megjelenő Xperia Z-t a felső-közép kategóriába taszíthatja, de ha azt nem is, az xperia T-t mindenképpen. (Xperia T 7 hónapja jelent meg a piacon, mint csúcstechnológiás telefon)

Xperiaz.jpg

ZTE APACHE

A kijelzője FullHD, 5 colos, ami szerintem már túl nagy egy telefonnak, de persze nem mindenki gondolja így.  4 giga rammal van szerelve, ami meglehetősen kielégítőnek hangzik. A kamerája 13 megapixeles, ez így még kevés információ, a jövőben kiderül, milyen minőségű képeket készít
A 8 mag valójában inkább 2x4 mag, négy nagy teljesítményű Cortex-A15, és négy alacsony fogyasztású Cortex-A7. Elméletileg 2013 Márciusában fog megjelenni. Sikerességét az ára fogja meghatározni, de a mivel ZTEről beszélünk, valószínűleg ez nem lesz gond, viszont a terméktámogatottság még kérdéses, benchmarkokra kíváncsi leszek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása