Nikkel Blog

A blog vegyes tartalommal jelentkezik.

 

E-mail cím: nikkel.site@gmail.com

 

Ha Internet Explorert használsz, azzal kémprogramoknak hagysz nyitva kapukat, illetve nagy mértékben lassítja számítógéped, ezért erősen ajánlott leváltani azt.

Töltsd le a legújabb Mozila Firefoxot.

Friss topikok

  • noriglori: Nagyon érdekes volt a cikk! Nemrég olvastam egy másik bejegyzést arról, hogy a papagájoknak és a n... (2014.06.24. 13:01) Intelligencia - Papagáj
  • Kidgon: Köszönöm szépen ! ALAN WATT nagyon intelligens ember , mától inkább nem ülök nagyon a TV "fogság... (2012.06.27. 11:09) Az emberi psziché manipulálása - Alan Watt
  • Kinin Klay: Ez de állat! (2012.02.02. 10:22) Gömbvillám

Néhány Érdekesség

2012.03.28. 10:20 Nikkel blog


Portugál Gálya

 

A portugál gálya nem csak egy élőlényből áll, hanem gyakorlatilag egy telep. Négy fajta élőlény él rajta együtt, külön-külön viszont életképtelenek. A víz tetején vándorol, egy főként nitrogénnel teli "árbóccal". A szél irányával akár merőlegesen is képes haladni. Ha felerősödne a szél, leereszti az árbócot, és víz alá merül. A leengedett karok bénító mérget fecskendeznek áldozatába, melyet követően elfogyasztja azt.
 


 

Jegesmedve

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyilván mindenki ismeri ezt az állatot. Most csak egy tulajdonságát említeném meg. A jegesmedve nem veszt hőt az or részét leszámítva. Ez azt jelenti, hogy hőérzékelős kamera nem veszi észre, ha eltakarja azt. A jegesmedve viszont vadászatkor hajlamos eltakarni az orrát, mert az orra fekete és így tud a környezet mintájába beleolvadni.

(Kötekedőknek a képhez: Tudom, hogy a jegesmedve és a pingvin nem közös területen él, illetve azt is, hogy ritkán folyamodik cintányér használatához, olyan ritkán, hogy erről nincs dokumentált eset.)

 

 

Bálna szilái

 

 

 

 

 

 

 

 

A bálnának nincsenek fogai, helyette szilái vannak, ezekkel szűri ki a táplálékát a vízből. Nyitott szájjal halad át olyan vízközegen, amely számára megfelelő táplálékot tartalmazza, tehát planktont, krillt(rák) és halakat. Ezután becsukja száját, a vizet pedig kipréseli, és a szilákon ragadt táplálékot lenyalja. A szila szaruból van, bálnák fajától függően lehet rugalmas, és viszonylag rugalmatlan.

 

 

Koala kicsinye

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A koala kicsinye meglepően fejletlenül születik meg. 0,3 grammot nyom, és 2cm hosszú. Az újszülött szőrtelen, vak, és nincs füle sem. Élete első 30 hetében anyja tejével táplálkozik az erszényében. Ez az időszak után anyja ürülékét fogyasztja. Ekkor az anyja a hátán hordja már, egy éves koráig. Ha a kicsinye nőstény, akkor új területre vándorol, ha hím, akkor még 2-3 évig anyjával marad.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása