Nikkel Blog

A blog vegyes tartalommal jelentkezik.

 

E-mail cím: nikkel.site@gmail.com

 

Ha Internet Explorert használsz, azzal kémprogramoknak hagysz nyitva kapukat, illetve nagy mértékben lassítja számítógéped, ezért erősen ajánlott leváltani azt.

Töltsd le a legújabb Mozila Firefoxot.

Friss topikok

  • noriglori: Nagyon érdekes volt a cikk! Nemrég olvastam egy másik bejegyzést arról, hogy a papagájoknak és a n... (2014.06.24. 13:01) Intelligencia - Papagáj
  • Kidgon: Köszönöm szépen ! ALAN WATT nagyon intelligens ember , mától inkább nem ülök nagyon a TV "fogság... (2012.06.27. 11:09) Az emberi psziché manipulálása - Alan Watt
  • Kinin Klay: Ez de állat! (2012.02.02. 10:22) Gömbvillám

Szájápolás

2013.02.24. 21:54 Nikkel blog


Erre úgy gondolunk, hogy teszünk egy borsószemnyi fogkrémet a fogkefére, és lesikáljuk a csúnya bacikat. Az más kérdés, hogy a reklámokban a fél tubust rányomják a kefére. A boltban vásárolható fogkrémek kellemes leheletet biztosítanak. Ez így rendbe is lenne, ha tényleg így lenne minden esetben, de sajnos csak tüneti kezelést nyújt, mert csak mentolos leheletet ad. Rossz szájhigénia esetén a friss lehelet időtartama akár 20 percre is csökkenhet, és rendszeres fogmosás sem feltétlen garantál javulást.
labios.jpg

Ha már sokat próbálkoztál sikertelenül, adnék tanácsot. Érdemes megpróbálni a fogkrémet egy csipetnyi szódabikarbónával felváltani. A szódabikarbóna szemcséi segítenek eltávolítani a lepedéket. Sokan félnek attól, hogy eltávolítja a fogzománcot. A fogzománc a Mohs-féle keménységi skálán 5ös értéket vesz fel, míg a szódabikarbónáé 3. Szódabikarbóna elveszi a rossz szájszagot, gondolom ez a 8,4 ph értékének köszönhető.
Amit nem ajánlanék, hogy savas étel fogyasztása után szódabikarbónával moss fogat, mert a savak meggyengíthetik a fogzománcot.

szodab.jpg

Tipp: Este lefekvés előtt mosd meg a fogad fogkefével, de ne rakj rá semmit. (Lepedék eltávolításért) Végy egy citromot, és pucold meg, mint egy narancsot. Fogj 2-4 gerezdet, és vágd fel viszonylag kis darabokra, közben a magokat távolítsd el. Ezután edd meg a felvágott citromot, viszonylag rövid idő alatt rágd el valamennyire, és nyeld le. Ezután megtapasztalhatod, hogy a fogaid érzékenyebbek lettek. Igyál rá pár korty vizet, ez a citromban található természetes c-vitamin felszívódásához kell. Ezután szódabikarbónás vízzel öblíts, így a szád ph értéke a lúgos felé veszi az irányt. Nem mondom, hogy ez egy kellemes művelet, de a citrom rendkívül egészséges, a szervezeted immunrendszerét nagy mértékben erősítheti.
Ezt érdemes heti 1 alkalommal elvégezni.

healthy-smile-teeth_10,11.jpg

lemon.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása