Nikkel Blog

A blog vegyes tartalommal jelentkezik.

 

E-mail cím: nikkel.site@gmail.com

 

Ha Internet Explorert használsz, azzal kémprogramoknak hagysz nyitva kapukat, illetve nagy mértékben lassítja számítógéped, ezért erősen ajánlott leváltani azt.

Töltsd le a legújabb Mozila Firefoxot.

Friss topikok

  • noriglori: Nagyon érdekes volt a cikk! Nemrég olvastam egy másik bejegyzést arról, hogy a papagájoknak és a n... (2014.06.24. 13:01) Intelligencia - Papagáj
  • Kidgon: Köszönöm szépen ! ALAN WATT nagyon intelligens ember , mától inkább nem ülök nagyon a TV "fogság... (2012.06.27. 11:09) Az emberi psziché manipulálása - Alan Watt
  • Kinin Klay: Ez de állat! (2012.02.02. 10:22) Gömbvillám

Kriptozoológia

2012.02.12. 14:00 Nikkel blog


Kriptozoológia egy tudomány, mely mitológia vagy szóbeszéd alapján leírt élőlényekkel foglalkozik. Ezeknek a teremtmények létezése is vitatott. A leghíresebbek ezek közül a Jeti és a Loch Ness-i szörny. Ezen kívül még ismert, főleg amerikában a Chupacabra. Ejtenék róluk néhány szót. Kiemelten ajánlom a Chupacabra szakaszt.


Loch Ness-i szörny

Első említés 565-ben esett. Sosem készült róla fénykép, vagy videófelvétel, viszont 1934 április 19-én készítettek egy képet, amelyről azt állították, hogy a feje és a nyaka látható rajta, később kiderítették, hogy hamis, bár ránézésre meg lehet állapítani ezt arról a képről ezt.
Erről én csak két megállapítást tudok elfogadni. Az egyik az, hogy egy plioszaurusz. A azért pont ez a faj, mert többször is befagyott a tó, és ez talán túlélhette. Illetve a tó mérete igen kicsi, hogy egy ilyen élőlény élhessen benne, ezért feltételezik, hogy egy alagút vezet az óceán felé, így néha visszatér az állat, bár nincs bizonyíték arra, hogy keveredne az óceán vízével. Szóval természetesen gyenge lábakon áll a történet, és csak a szemtanuk éltetik, például ez, 1993 június 17-ei napon volt esedékes:

„Egy negyven láb hosszú, zsiráfnyakú valami úszkál körbe-körbe a vízben. Egészen jól láttam. Meglehetősen világos barna színe volt. Legalább egy mérföldnyire lehetett tőlem, így is óriásinak tűnt.” - mesélte akkor a huszonöt éves Edna, aki amint meglátta a „szörnyet”, nyomban elrohant közeli ismerősükhöz, hogy fényképezőgépet kérjen kölcsön. Mire visszaértek, természetesen már nem láttak semmit. Pár órával később azonban újra felbukkant a „valami”, akkor Edna udvarlója le is fotózta a lényt. A fotókon valóban látszik valami, de hogy mi, azt senki sem tudja. Később, még ugyanazon a napon James MacIntosh épp visszafelé tartott fiával, Jimmyvel egy kisebb hajókirándulásról, amikor a fiú egy tárgyra lett figyelmes. Előbb azt hitték egy másik kishajó.
- „Arra figyeltem nehogy nekivezessem a hajót valaminek, így nem tudtam kellőképpen odafigyelni Jimmyre, de amikor felnéztem, a távolban láttam egy barnás foltot, aminek hosszú, zsiráfszerű nyaka volt és lágyan, de gyorsan úszott”

Második megállapítás amit el tudok képzelni, hogy nem létezik, ettől függetlenül nem mennék úszni abba a tóba :-) (csak azért mert hideg a tó, persze)

Jeti

Elméletileg ez a Himalájában élő főemlős szerű élőlény, hosszú ezüstös színű szörzettel, 2-3 méteres magassággal. A helyiek adták neki a nevet természetesen, ami furcsa mód azt jelenti magyarra fordítva, hogy kicsi, emberszerű állat.
Létezésének bizonyítékai főbb bizonyítéka a lábnyoma és az utánuk hagyott fészkek.
Ami nekem a legfurcsább, hogy a sok szemtanú ellenére nincs képi bizonyíték, főleg, hogy az egyik szemtanú a National Geographic fotósa, N. A. Tombazi. Ha ezt nem fotózza le, akkor mit fotóz?(erről a folytatásban talán ott a magyarázat)
Ami viszont a létezése mellett szól, hogy azért sok olyan élőlény van amit még nem fedeztek fel, illetve napi rendszerességgel találnak új fajokat, bár azok nem gerincesek. A hegyi gorillát is 1903-ban fedezték fel, egyébként ez kihaló félben élő faj, valószínűleg ezért sikerült ilyen későn csak. Érdekesség hogy a kormány nem engedi a Jeti kutatását, akár emberi életek árán is megakadályozza. És egy bizarr dolog, a helyiek szerint nőket rabolnak el néha, de ezt is többnyire titokban tartják(akkor én honnan tudom?). Elviekben képesek megtermékenyíteni a nőket. Erről van egy történet, hogy a helyiek egy Jeti-Ember élőlényt megakartak ölni, de egy gazdag nem helyi lakos megvásárolta a gyermeket, akiről kiderült, hogy egyszerű ember.
A Jeti amerikai változata a nagylábú, amire egyetlen kétséges bizonyíték a lábnyom. Azt hiszem ez az első alkalom, hogy a kínai az eredeti és az amerikai a hamisítvány :-)

Chupacabra

A három közül ezt tartom a legérdekesebbnek. Ennek oka lehet az is, hogy már 10 éves koromban lerágott csontnak éreztem az előző kettőt, bár újabban érdekes dolgokat találtam róluk. Na de inkább a róla készült fantom kép az ami érdekes számomra, hiszen úgy néz ki, mintha nem erről a bolygóról származna, illetve az utána hagyott nyomok is igen érdekesek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Jól megfigyelhető a fantomképen az, hogy hangsúlyt fektettek a nagy szemekre. Ez engem arra enged következtetni, hogy sötétben él. Ez a lény Amerika területén(mint kontinens) található. Háziállatok, gyakran kecskék vérét szívja ki, és a tetemeket ott hagyja.
Utóbbi években nőtt az UFO észlelések száma. 2002-ben Európában, Szerbiában egy kecskepásztor szeme láttára egy ilyen lény végzett az egyik kecskéjével.
   Egy elmélet szerint, ezek a lények föld alatt élnek eredetileg, és csak néhány könnyű prédáért jönnek felszínre. Ezt úgy tartom elképzelhetőnek, ha a vér nem a fő ételük, hanem csak egy bizonyos folyamathoz szükséges, például szaporodás, kivéve ha nem táplálkozik annyit mint egy átlag élőlény.
   Aztán másik elmélet szerint egy génmanipuláció által jött létre, ugyanis olyan mintha gyík-ember lenne.
Én nem tartom a két elméletet egymás számára kizárónak. Erről is írok később egy bejegyzést. Térjünk vissza a táplálékára. Vér fogyasztásra van bizonyíték.


 

 

 

 

 

 

  

A tyúk és ló is akad az áldozatok listáján, viszont ember nem, bár tűnnek el emberek, de ez az élőlény eléggé nyilvános helyen hagyja a tetemeket. Lehetséges, hogy felismerte azt, hogy az ember végezhet vele?(Igen, az űrlényes filmekben az ember általában csak táplálék az ember, de ott túlfejlett offenzív ragadozókkal, és/vagy fejlettebb technológiával rendelkező fajokkal küzd) Ló nagyobb állat, mégis rátámadt. Előfordulhat, hogy intelligenciával rendelkezik, ennek az intelligenciának a mértéke nem ismert.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása