Nikkel Blog

A blog vegyes tartalommal jelentkezik.

 

E-mail cím: nikkel.site@gmail.com

 

Ha Internet Explorert használsz, azzal kémprogramoknak hagysz nyitva kapukat, illetve nagy mértékben lassítja számítógéped, ezért erősen ajánlott leváltani azt.

Töltsd le a legújabb Mozila Firefoxot.

Friss topikok

  • noriglori: Nagyon érdekes volt a cikk! Nemrég olvastam egy másik bejegyzést arról, hogy a papagájoknak és a n... (2014.06.24. 13:01) Intelligencia - Papagáj
  • Kidgon: Köszönöm szépen ! ALAN WATT nagyon intelligens ember , mától inkább nem ülök nagyon a TV "fogság... (2012.06.27. 11:09) Az emberi psziché manipulálása - Alan Watt
  • Kinin Klay: Ez de állat! (2012.02.02. 10:22) Gömbvillám

Univerzum

2012.02.01. 11:48 Nikkel blog

 

Univerzum mérete az ember számára épp ésszel fel nem fogható. A tovább gomb után található videó részben ábrázolja a méreteket, távolságokat. Jelenlegi ismereteink szerint a világegyetem kora 13,7 ±0,2 milliárd év. 

Kis szabad fordítás a videóhoz: A bolygónk holdjával kezdődik a sor, Jupiter után csak csillagok következnek. A legnagyobb ismert csillag a VY Canis Majoris. Mérete leginkább úgy képzelhető el, ha például szeretnénk repülővel körbe repülni, ami 900km/h átlagsebességgel közlekedne, akkor úgy 1100 évet venne igénybe mire 1szer megkerülnénk azt. A következő képen ez a csillag is csak egy pici pont a sok közül egy galaxisban. Univerzumban több ezer milliárd(1.000.000.000.000) galaxis található.

Ez csak becslés, természetesen.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása