Nikkel Blog

A blog vegyes tartalommal jelentkezik.

 

E-mail cím: nikkel.site@gmail.com

 

Ha Internet Explorert használsz, azzal kémprogramoknak hagysz nyitva kapukat, illetve nagy mértékben lassítja számítógéped, ezért erősen ajánlott leváltani azt.

Töltsd le a legújabb Mozila Firefoxot.

Friss topikok

  • noriglori: Nagyon érdekes volt a cikk! Nemrég olvastam egy másik bejegyzést arról, hogy a papagájoknak és a n... (2014.06.24. 13:01) Intelligencia - Papagáj
  • Kidgon: Köszönöm szépen ! ALAN WATT nagyon intelligens ember , mától inkább nem ülök nagyon a TV "fogság... (2012.06.27. 11:09) Az emberi psziché manipulálása - Alan Watt
  • Kinin Klay: Ez de állat! (2012.02.02. 10:22) Gömbvillám

Élet a Földön

2012.02.01. 11:54 Nikkel blog

 

Annak az esélye, hogy egy bolygón élet alakulhasson ki, meglehetősen kicsi. Földünk meglehetősen változatos és gazdag mind élőlények, mind ásványi anyagokban, nyersanyagokban, stb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vegyünk sorra néhány kritériumot, ami nélkül az emberiség nem létezhetne ezen a bolygón:
- Bolygónk rendelkezik egy kisérővel (nem arra gondolok amit a pálinka után iszunk), melynek neve Hold. Hatásai jóval túl nyúlnak a szemmel látható ár-apály mozgáson. Holdunk stabilizálta a Föld tengelyferdeségét, tehát az éghajlat állandónak tudható lett több száz millió éven át, ami az élőlényeknek kedvez.
- Bolygórendszer közepén, ami körül keringenek az égitestek, olyan objektumnak kell lennie ami tovább segíti az életet, ugyanis neki kell biztosítani a megfelelő mennyiségű fényt és hőmérséklet. Azon bolygók, amelyek túl közel vannak hozzá, túl forrót, a távoliaknak túl hideg hőmérsékletet ad.
- A XXI. századi ember számára az élet elképzelhetetlen lenne elektromos eszközök nélkül. Ez alapvetően nem szükséges az élethez, de az intelligenshez már igen. Bolygónk rendkívül nagy mennyiségű nyersanyaggal rendelkezik, amelyet mi nagyon lelkesen gyűjtünk össze, és használati cikkeket állítunk belőlük össze.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Többeknek ismerős lehet a Kepler 22b. Ez egy olyan bolygó, amely alkalmas lehet az élet hordozására, 2,4-szer nagyobb, mint a Föld. Körülbelül 600 fényévre található, tehát a Naprendszerünktől nagy távolságra van, de a Tejútrendszerben foglal helyet. Ez azt jelenti, hogy az a technológia amiről a lakosság tudhat, nem alkalmas ezen bolygó megközelítésére. Globális középhőmérséklete  -11 Celsius fok, ez 7 fokkal több mint a Földé. Csillag, ami körül kering az a Kepler-22, 15%-al közelebb van hozzá, mint a Föld a Naphoz.
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása