Nikkel Blog

A blog vegyes tartalommal jelentkezik.

 

E-mail cím: nikkel.site@gmail.com

 

Ha Internet Explorert használsz, azzal kémprogramoknak hagysz nyitva kapukat, illetve nagy mértékben lassítja számítógéped, ezért erősen ajánlott leváltani azt.

Töltsd le a legújabb Mozila Firefoxot.

Friss topikok

  • noriglori: Nagyon érdekes volt a cikk! Nemrég olvastam egy másik bejegyzést arról, hogy a papagájoknak és a n... (2014.06.24. 13:01) Intelligencia - Papagáj
  • Kidgon: Köszönöm szépen ! ALAN WATT nagyon intelligens ember , mától inkább nem ülök nagyon a TV "fogság... (2012.06.27. 11:09) Az emberi psziché manipulálása - Alan Watt
  • Kinin Klay: Ez de állat! (2012.02.02. 10:22) Gömbvillám

Helyes táplálkozás? - C vitamin

2012.08.05. 21:08 Nikkel blog


Sokan gondoskodnak a szervezetük helyes működéséről úgy, hogy bizonyos táplálék kiegészítő tablettákat vesznek magukhoz. Igen, valóban fontos például extra mennyiségű c vitamint magunkhoz vennünk. Nagyon egyszerű, csak bedobod a tablettát, iszol rá vizet azt szevasz. Sok fajta kiszerelésben megtalálható, jellemző 0.5g és 1g kiszerelésű, bár ez kicsit fura(vagy nem annyira?), mert RDA szerint 60mg elég. (RDA = javasolt napi bevitel)

C_vitamin2.jpg
A tabletták
Ezek a tabletták nem vegytisztán tartalmazzák az ígért anyagot, így mérgeket juttatsz a szervezetedbe. Én kiskoromban azt hittem, hogy növényekből vonják ki ezeket az anyagokat, majd besűrítik egy tablettába. Nyilván lehet így is, de nem annyira gazdaságos a cégek számára. C-vitamint például nem paprikából vagy csipkebogyóból vonják ki, hanem vegyileg állítják elő. Azt mondják, az így készült aszkorbinsav kb 50%-ban hasznosul, de szerintem még annál is kisebb mértékben, már ha egyáltalán hasznosul. Én lehetőleg mindig elkerülöm a gyógyszereket, tablettákat, mert a gyógyszeripar nem olyan viselkedési formát mutat, hogy meg tudja benne bízni. Ez az egyik ilyen eset a sok közül.

 


paprikaaa.jpg
Természetes út

Abszurd, de sokak számára ez bonyolult, időigényes... Nincs idő megenni 1 db paprikát, majd inni rá egy pohár vizet, de minden este meg kell nézni a kamu beszélgetős műsorokat a tv-ben, vagy fikablogokat olvasni, stb. 1 Paprika 300-400mg természetes C vitamint tartalmaz. Véleményem szerint ez a vitamin a legfontosabb az emberi szervezet számára.

C-vitamin segítségével elkerülhető a fogínysorvadás, hajhullás, emésztési zavarok,  valamint a köröm és a haj szép lesz tőle, erősíti az immunrendszert, és a vas c-vitamin mellett sokkal könnyebben szívódik fel.
Vas hiány kihatással van a légzőszervi funkciókra, és vérszegénységet okoz. Vérszegénység esetén az ember minden téren kisebb teljesítményt tud nyújtani.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása