Nikkel Blog

A blog vegyes tartalommal jelentkezik.

 

E-mail cím: nikkel.site@gmail.com

 

Ha Internet Explorert használsz, azzal kémprogramoknak hagysz nyitva kapukat, illetve nagy mértékben lassítja számítógéped, ezért erősen ajánlott leváltani azt.

Töltsd le a legújabb Mozila Firefoxot.

Friss topikok

  • noriglori: Nagyon érdekes volt a cikk! Nemrég olvastam egy másik bejegyzést arról, hogy a papagájoknak és a n... (2014.06.24. 13:01) Intelligencia - Papagáj
  • Kidgon: Köszönöm szépen ! ALAN WATT nagyon intelligens ember , mától inkább nem ülök nagyon a TV "fogság... (2012.06.27. 11:09) Az emberi psziché manipulálása - Alan Watt
  • Kinin Klay: Ez de állat! (2012.02.02. 10:22) Gömbvillám

Az önmagát terjesztő reklám

2013.02.21. 16:20 Nikkel blog


Facebookon elkezdett terjedni egy kép, miszerint valaki talált egy tárcát 75.000 Ftal, bérlettel, és egy jegyzettel. Igazolványokat nem tartalmaz. Azt kéri a kép feltöltője, hogy osszák meg a képet, hátha meglátja a tárca tulajdonosa.
525114_482979405096872_177330841_n.jpg

Remélem már vág az agyatok, mi folyik itt, mert nekem azonnal leesett. Ez a képen említett weboldal reklámja. Annak ellenére hogy sok hibával rendelkezik a kép, rendkívül terjedékenynek tűnik. Íme:

- A cetlire írt szöveg photoshoppal készült. Igaz, ez nem mindenkinek egyértelmű.

- Ha valaki talált egy tárcát ekkora összeggel, jellemzően elteszi a tárcát egy az egyben, vagy csak kiveszi a pénzt.

- Tegyük fel, hogy mégis feltölti így facebookra a képet róla tulajt keresve. Tippelj egyet, hányan jelentkeznének a pénzért? (mivel nincs igazolvány)

- Nincs igazolvány, bérlet mégis van.

- Nincs igazolvány, így nem vállal senki felelősséget a képért.

- Aki ekkora összeget hord magánál, jellemzően rendelkezik okostelefonnal. Így a jegyzeteket nem papírra írná, hanem a készülékbe. De az említett "Anna" bejelölése fel sem került volna a listára, hiszen telefonon keresztül megtehette volna azt. Illetve a marketinges szövegekben rendkívül gyakori az "Anna" név, hála a kreativitásuk hiányának.


NE hagyd, hogy átverjenek! Ne légy naív, különben könnyen kihasználhatnak. Egy kép felesleges megosztása nem nagy veszteség, de ha ilyen egyszerűen át tudnak verni, komoly problémákba ütközhetsz más esetekben. Olvass a sorok között!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása