Nikkel Blog

A blog vegyes tartalommal jelentkezik.

 

E-mail cím: nikkel.site@gmail.com

 

Ha Internet Explorert használsz, azzal kémprogramoknak hagysz nyitva kapukat, illetve nagy mértékben lassítja számítógéped, ezért erősen ajánlott leváltani azt.

Töltsd le a legújabb Mozila Firefoxot.

Friss topikok

  • noriglori: Nagyon érdekes volt a cikk! Nemrég olvastam egy másik bejegyzést arról, hogy a papagájoknak és a n... (2014.06.24. 13:01) Intelligencia - Papagáj
  • Kidgon: Köszönöm szépen ! ALAN WATT nagyon intelligens ember , mától inkább nem ülök nagyon a TV "fogság... (2012.06.27. 11:09) Az emberi psziché manipulálása - Alan Watt
  • Kinin Klay: Ez de állat! (2012.02.02. 10:22) Gömbvillám

Hogyan jöttünk létre?

2013.01.24. 17:07 Nikkel blog


Erre a kérdésre a válasz az ateisták körében Evolúciós elmélettel van magyarázva általában. Többieknél természetesen vallásuk szerint, például keresztények szerint az Isten teremtett minket.
Maradjunk az evolúciós elméletnél. Vajon tényleg lehetséges, hogy egysejtűként kezdtük, és váltunk a főemlőssé? Legtöbben körülbelül mindössze ennyit tudnak erről az elméletről, ennek ellenére el is fogadják.

Human-Evolution.jpg

Úgy tartják, az ember ugyan az mint a majom, csak tovább fejlődött. Nem is lehetne egyszerűbb magyarázat, hiszen valóban nagy mértékben egyezik a két faj. Bár kérdéses, hogy mért maradtak le a majmok, mért nem jöttek velünk tovább? Azt sem lehet mondani, hogy mert külön területen fejlődtek, mert mindenhol előfordul az ember már igen régóta. Véleményem szerint viszont semmi közünk semelyik élőlényhez, mert semelyik állat nem rendelkezik olyan változatos génállománnyal mint az ember. Itt egy hibát érzek az elméleten.

A természetben bizonyos élőlények rendkívül hasonlítanak egymásra. Egy ízeltlábú, név szerint a darázslepke úgy néz ki mint egy lódarázs. Ez védelmi szempontból van így, hiszen a lódarázs a méretéhez képest veszélyes, így a darázslepkét tévesen lehet hinni veszélyesnek. Ezt, és az ehhez hasonló jelenségeket adaptációnak hívják a mimkiriből az evolúciós elméletben. Tehát van, aki azt mondja, hogy a darázslepke direkt utánozta le a lódarazsat több ezer év alatt. Remélem nem kell taglalnom, hogy ez mennyire mélységesen abszurd.

Evolúciós elmélet hiányos, de minden esetre érdekes. A mai világban a civilizációnak köszönhetően az emberek visszafelé kezdenek fejlődni. Ez azért van, mert az alacsonyabb intelligencia szintű, igénytelen felnőtt emberek általában több gyermeket nemzenek, mint az intelligensebbek. Sajnos gyermeket bárki nevelhet.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása