Nikkel Blog

A blog vegyes tartalommal jelentkezik.

 

E-mail cím: nikkel.site@gmail.com

 

Ha Internet Explorert használsz, azzal kémprogramoknak hagysz nyitva kapukat, illetve nagy mértékben lassítja számítógéped, ezért erősen ajánlott leváltani azt.

Töltsd le a legújabb Mozila Firefoxot.

Friss topikok

  • noriglori: Nagyon érdekes volt a cikk! Nemrég olvastam egy másik bejegyzést arról, hogy a papagájoknak és a n... (2014.06.24. 13:01) Intelligencia - Papagáj
  • Kidgon: Köszönöm szépen ! ALAN WATT nagyon intelligens ember , mától inkább nem ülök nagyon a TV "fogság... (2012.06.27. 11:09) Az emberi psziché manipulálása - Alan Watt
  • Kinin Klay: Ez de állat! (2012.02.02. 10:22) Gömbvillám

Idegen koponya?

2012.02.23. 12:04 Nikkel blog

 

Ezek a koponyák egyértelműen nem átlagosak. Találtak hasonlókat Egyiptomban, de inkább Inkák földjén találtak többet, egyébként a bolygón elszórtan is fel lelhetőek. Ahhoz, hogy fajukat fent tudják tartani, lényegesen kevés koponya volt megtalálható. Logikus lenne, hogy kihaltak, mert hát nem élnek, de eleve nem élhettek volna ilyen alacsony létszámmal.
 

 

Születtek elméletek arra, hogy hogyan jöttek ezek létre. Egyik az az, hogy fa darabok közé volt szorítva a csecsemő feje, így gátolva a normális növekedést, és inkább felfele kezd csúcsosodni. Másik az az, hogy valamilyen szövet anyagba lett betekerve a feje, ez hasonló technika az előzőhöz. Érdekes elméletek, viszont ezeknek a koponyáknak a térfogata jelentősen nagyobb az átlaghoz képest. Egy, a fent említett módszerekkel nem logikus az, hogy a koponya tovább nőjön, de nem lehet kizárni azt sem.
Egyes koponyák rettentően eltérnek az emberitől. 4 kategóriára vannak felosztva. Például a koponyák térfogata, alakja határozza meg ezeket a kategóriákat. Akad olyan koponya, mely az emberihez képest a szemürege 15%-al nagyobb.

 

Egy átlagos emberi koponya 1450 köbcenitis, a világ legnagyobb dokumentált emberi koponyája 1980 köbcentis. Ezeknek a fura koponyáknak a mérete 2200 köbcentitől 3200-ig terjed.
 

Végül itt egy videó, mely angol nyelv értést követel.
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása